• Üdvözlünk honlapunkon!

  Üdvözlünk honlapunkon!

 • Rólunk

  Rólunk

  Ismerje meg Pénzügyi Ágazati Szakszervezeti Szövetségünket!

  Megismerem
 • Hírek

  Hírek

  Tovább
 • Kapcsolat

  Kapcsolat

  Tovább

BBDSZ

A BBDSZ alapításának előzményei, alapításának éve:

Az 1900-as évek elején alakult meg a Magyar Magánalkalmazottak Szabad Szakszervezete /MABI/, a II. VH. után a Kereskedelmi Alkalmazottak Országos Szakszervezete, majd a Vendéglátó- és Szállodaipari Dolgozók Szakszervezete, későbbi összeolvadásokkal a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezete (KPVDSZ) jött létre.

Majd ez 1989-ben tartott utolsó kongresszusán szétvált két jogutódra, az egyik lett a KASZ (Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete) míg a pénzintézeti titkárok egy alapító nyilatkozat aláírásával létrehozták a BBDSZ-t, mely 1989. november 25-én tartotta meg I. kongresszusát.


A BBDSZ célja:

Tagjai gazdasági, erkölcsi és jóléti érdekeinek védelme a Magyar Köztársaság Alkotmányban, törvényeiben, jogszabályaiban foglalt előírások megtartásával, valamint ezen Alapszabályban biztosított munkavállalói érdekek, jogok érvényesítésével, a nemzetközi normák alkalmazásával.


A BBDSZ feladatai:

Feladata, hogy koordinálja tagszervezeteinek tevékenységét egy közös cél érdekében, minden a munka világában meghatározott szociális célkitűzés érdekében.

Továbbá feladatának tekinti, a vállalati kollektív szerződések előkészítését. Aktív részt vállal az Ágazati Párbeszédbizottság kialakításában és munkájában.

A szervezet fontos feladatának tekinti tagszervezeti nemzetközi partnerkapcsolatainak elősegítését.


Tisztségviselők:

Müller János

a BBDSZ elnöke


Simon Erzsébet

a BBDSZ Ügyvezető Alelnök


Dr. Tóth Sándor

a BBDSZ Alelnök - Nemzetközi ügyek

Kapcsolat

Székhely:

1085 Budapest, József Körút 85.